Catamaran

Jeugd Catamaranzeilen

Jeugd catamaranzeilen is een uitdagende  en sportieve vorm van zeilen. Langs de Nederlandse kust zijn er een aantal verschillende type jeugdcatamarans waarop er gezeild wordt. Op deze pagina staan de meest voorkomenden beschreven. 

Hobiecat Dragoon

De Hobie Dragoon is het resultaat van de samenwerking tussen Hobie Cat en diverse zeilscholen. De Dragoon is de uitgelezen jeugdcatamaran voor zowel de startende als de gevorderde jeugd. Vanuit een standaard uitvoering is de Dragoon naar de welbekende extreme uitvoering te brengen die ook wel de ’13-foot Formule 18 catamaran’ wordt genoemd. Deze catamaran geeft de jeugd de mogelijkheid om te beleven hoe het is om onder spi te varen. Daarnaast biedt de Dragoon een uitgebreid scala aan trimmogelijkheden. Langs de Nederlandse wateren wordt de Dragoon veelvuldig ingezet als jeugdboot. De Hobie Dragoon is een internationaal ISAF erkend model en is een vaste klasse tijdens europees- en wereldkampioenschappen.

Hobie 16

De Hobie Cat 16 is de best verkochte sport- en tevens toercatamaran ter wereld. Sinds de lancering in 1971 zijn er wereldwijd meer dan 100.000 Hobie 16′s verkocht. Zijn a-symetrische rompen (banaanvormen) zijn ideaal voor het trotseren van de elementen. Op een Hobie 16 ervaar je het ‘surfgevoel’. De Hobie 16 staat bekend om zijn betrouwbaarheid én degelijkheid. Kortom, de ideale catamaran voor jong én oud, beginner of gevorderde! De Hobie 16 is een internationaal ISAF erkend model en is een vaste klasse tijdens europees- en wereldkampioenschappen.

Nacra 500

De Nacra 500 combineert de eenvoud en gemak van het varen, met de moderne look die Nacra beroemd gemaakt. De Nacra 500 is ongetwijfeld een van de mooiste boten beschikbaar van alle 16 voeters. Symmetrische rompen en kick-up roeren garanderen een soepele stranding. De Nacra 500 vaart heel stabiel en comfortabel wat dit tot een uitermate geschikte lesboot maakt. Ideaal is om met 2 cursisten en 1 instructeur te varen.